Over Albert Heijn Voorhof

Uw lokale supermarkt.

Al meer dan vijftig jaar als kruidenier actief in Lelystad.

Gevestigd op een mooie vrije locatie midden in de wijk de Voorhof, is onze ruim opgezette supermarkt gemakkelijk en goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. Sinds 1967 proberen wij als familiebedrijf u als klant op een prettige manier aan uw dagelijkse boodschappen te helpen. Met onze op service gerichte instelling, hebben we geprobeerd het (dagelijkse) boodschappen rondje, prettig en comfortabel te maken.

Ruime parkeerplaatsen, vrij parkeren, een medical desk (samenwerking met de plaatselijke VNA apotheek) , inpakservice, PostNL pakketpunt, stomerijservice en natuurlijk een zeer ruim en uitgebreid dagelijkse pakket boodschappen, maken het voor u als klant aangenaam en praktisch boodschappen doen.

Samen met al onze medewerkers werken we aan hoogwaardige service en zijn begrippen gastvrijheid en klantgericht werken onderdeel van onze dagelijkse routine.

Wij verwelkomen u graag een keer in onze winkel

Historie

Al decennialang in Lelystad actief

Al sinds 1967 is de Familie Vosselman ondernemend actief in Lelystad. Vanuit het Veluwse Nunspeet waar de familie voor 1967 actief was in de melk detailhandel, zijn contacten gelegd met de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP) om als pioniers aan de slag te gaan in het destijds in aanbouw zijnde Lelystad. De eerste klanten woonden in Lelystad-Haven als arbeiders voor de diverse bouwprojecten van de in aanbouw zijnde stad. Met hun melkwagens werden de eerste jaren deze nieuwe bewoners en bouwers van onze stad voorzien van melk, melkproducten, bier, limonade, rookartikelen. Later werden dit de zogenaamde SRV wagens waarmee door de wijken gevent werd.

Na een korte periode 1969 tot aan 1971 gevestigd te zijn geweest in het destijds hypermoderne winkelcentrum Lelycentre werd in 1971 de stap gezet om een winkel te bouwen op de huidige locatie aan de Voorhof. Eerst nog in een tijdelijke noodwinkel vanaf 1974 in een destijds 600 m2 full service supermarkt, het middelpunt van de wijk. Gelovend “in samen sterk” werd vanaf dat moment via diverse supermarkt formules gezocht naar de optimale partner, die vervolgens na een reeks van verschillende formules K-Markt, A&O en Golf in 1987 werd gevonden in de vorm van een samenwerking als franchiser bij de formule van Albert Heijn. Sinds die tijd is er doormiddel van diverse verbouwingen voor gezorgd dat we een attractieve en prettige winkel zijn voor de dagelijkse boodschappen. Inmiddels al meer dan 35 jaar als Albert Heijn franchiser.

Evenementen

Koningsdag event

Met Koningsdag is er elk jaar een rommelmarkt voor de deur van onze winkel. Kinderen verkopen spulletjes en er zijn allerlei leuke activiteiten, zoals een springkussen, schminken, suikerspin kraam en ons eigen AH Voorhof terras.

Plantenmarkt

Op verschillende momenten in het jaar, en ook tijdens het koningsdag event hebben we een plantenmarkt waar het mooiste perkgoed tegen scherpe prijzen verkrijgbaar is.

Zomerevenement

Gezellig jaarlijks terugkomend evenement voor de buurt waarbij gezelligheid en samen activiteiten doen centraal staat

Kerst Culinair / kerstmarkt

Aan het eind van het jaar organiseert Albert Heijn Voorhof rondom de kerstperiode iets feestelijks in de vorm van hapjes en drankjes geserveerd met leuke snuisterijen waarbij er eveneens voor passende muziek wordt gezorgd. De ene keer staat er een chef-kok van een kwaliteitsrestaurant  die zorgt voor de realisatie van de gerechten uit de speciale Kerst Allerhande. De andere keer is het een kerstman die lekkers uitdeelt of een koor dat zingt. Alles altijd in een in kerstsfeer omgetoverde omgeving.

Spaaracties en andere actie

Het hele jaar door worden er leuke lokale spaaracties gedaan, denk hierbij aan het sparen voor pannen, koffers, linnengoed, maar ook spellen of sieraden. Het betreft acties welke alleen bij onze supermarkt verkrijgbaar zijn. Daarnaast hebben we ook leuk win acties, die we op onze FB site uitzetten

(lokaal) Maatschappelijke betrokkenheid

Milieu

Onze stroomvoorziening wordt voorzien van groene stroom, daarnaast proberen we zo efficiënt mogelijk om te gaan met de afvalverwerking, denk hierbij o.a. aan plastic en karton verwerking. Onze koelingen draaien op een CO2 installatie wat tot wel 20% zuiniger is dan andere energie bronnen omdat de warmte die vrijkomt van de koelmotoren gebruikt wordt om de winkel te verwarmen. Daarnaast is de uitstoot van ozonschadelijke stoffen bij een CO2 vele malen lager

Lelystad schoon ( Nederland schoon)

Meerdere keren per jaar gaat een team van ons de wijken rondom onze winkel door om daar al het zwerfvuil op te ruimen.

Donatie knop

Binnen ons bedrijf bieden wij de klanten de mogelijkheid hun statiegeld te doneren aan een goed doel. Wanneer zij hun emballage in komen leveren is door een simpele druk op de donatieknop het bedrag aan het door hen gekozen doel geschonken. De doelen vervangen wij ongeveer ieder kwartaal voor een nieuwe. Mocht je geïnteresseerd zijn om ook een doel op onze automaat te plaatsen dan kun je contact met ons opnemen op 0320 239010 of een mail sturen aan administratie@ahvoorhof.nl

Ondersteuning van (lokale) acties

Onze organisatie ondersteunt allerlei acties zoals o.a. sponsoring van de voedselbank, sponsoring Roprarun, stichting Sint voor elk kind, sponsoring buurtvaders Atolwijk, maar bijvoorbeeld ook de jaarlijkse voedsel inzamelingsactie van Dorcas voor mensen in nood en de Sinterklaas speelgoed inzameling voor mensen die het wat moeilijker hebben rondom het Sinterklaas feest.